logo
امروز : جمعه ۲۴ مهر ۱۴۰۵ ساعت ۰:۱۸
[ شناسه خبر : ۵۴۷۰۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان عنوان کرد:

آغاز سرشماری نفوس و مسکن از یکم آبان

آغاز-سرشماری-نفوس-و-مسکن-از-یکم-آبان-
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ از یکم آبان‌ماه سال ۱۴۰۵ برگزار می‌شود که یکی از مهم‌ترین رویدادهای آماری کشور و مبنای برنامه‌ریزی و توزیع عادلانه منابع در استان زنجان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ احمد خداوردی در نشست خبری که به مناسبت روز آمار در ساختمان شهید شهریاری این سازمان برگزار شد، با تشریح جایگاه آماری در نظام برنامه‌ریزی استان، از آغاز سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ از یکم آبان‌ماه خبر داد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه هر سال مراسمی در حوزه برنامه‌ریزی برگزار می‌شود و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مسئول راهبری این حوزه در استان زنجان و در سطح کشور است، بیان کرد: امسال همزمان با روز آمار و روز آمار برنامه‌ریزی، سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ از روز یکم آبان آغاز می‌شود و این دو موضوع از مهم‌ترین رویدادهای آماری کشور محسوب می‌شوند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان افزود: این دو رویداد به ما کمک می‌کنند تا بدانیم چه کارهایی در استان انجام شده است و آمار ما به‌عنوان مبنای برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه، چه جایگاهی دارد. هدف آن است که با این اقدامات اجرایی، آماری باکیفیت‌تر در اختیار تصمیم‌گیری قرار گیرد.

وی با اشاره به کاربرد داده‌های سرشماری ادامه‌ داد: جمع‌آوری اطلاعات در سطح استان زنجان و کشور برای شناخت وضعیت جمعیت، مهاجرت، اشتغال و جایگاه استان نسبت به کشور انجام می‌شود و این داده‌ها مبنای برنامه‌های توسعه و توزیع عادلانه منابع خواهند بود.

خداوردی نمونه‌ای ساده از کاربرد این آمار ارائه کرد و گفت: در طول حدود هفت دهه، سکونتگاه‌های روستایی و جمعیت آن‌ها را بررسی کرده‌ایم و تبدیل برخی روستاها به شهرها و همچنین محور زنجان را بر روی نقشه مشخص کرده‌ایم. این حرکت چه دلایلی داشته و چرا اتفاق افتاده است، نیازمند بررسی اطلاعات مقاطع سرشماری است.

وی با تأکید بر محدودیت منابع خاطرنشان کرد: با وجود این محدودیت‌ها، اولویت‌بندی درست داده‌ها برای تصمیم‌گیری‌های کارآمد ضروری است و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی محور آمار، پایش شاخص‌های اقتصادی-اجتماعی، بودجه و نیروی انسانی دولت در استان به شمار می‌رود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان هدف از جمع‌بندی آمار برای برنامه را ارتقاء کیفیت داده‌ها و استفاده مؤثر از این اطلاعات در تصمیم‌سازی دانست و افزود: این امر بدون مشارکت مردم و همکاری با مرکز آمار امکان‌پذیر نیست؛ روز آمار-برنامه‌ریزی فرصتی است تا موقعیت فعلی را ارزیابی کنیم و بازخوردها را برای بهبود مبانی نظری و انطباق با واقعیت‌های پدید آمده دریافت کنیم.

‌خداوردی در تشریح تفاوت این دوره از سرشماری با دوره‌های گذشته گفت: سرشماری نفوس در دوره حاضر به‌صورت سنتی و با حضور انجام نمی‌شود؛ اکنون مبنای کار، اطلاعات سطحی است و داده‌های جمعیتی از سامانه‌های مختلف، به‌ویژه ثبت احوال، اسکان، نیروی انتظامی و برخی سامانه‌های دیگر جمع‌آوری می‌شود.

وی درباره اطلاعات جمع‌آوری‌شده توضیح داد: کد ملی، کد پستی، مکان سکونت، ویژگی‌های خانوار، تعداد فرزندان، وضعیت تازه‌متولدها و آدرس و ویژگی‌های خانه از جمله داده‌هایی است که در این فرایند ثبت می‌شود. پیش‌تر اقدام‌ها به‌صورت سطح ادارات انجام می‌شد، اما اکنون کل اقدامات به‌شکل متمرکز و از طریق ثبت آماری پیش می‌رود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با اشاره به زمان‌بندی اجرای این طرح گفت: در روزهای اخیر ثبت سرشماری قطعی می‌شود تا مشخص شود اطلاعات چه تعداد از جامعه آماری کشور و استان‌ها موجود است. از ۲۵ مهر به افرادی که اطلاعاتشان مشکوک تشخیص داده شود پیامک ارسال می‌شود تا با ورود به سامانه‌ها، اطلاعات خود را تکمیل کنند و در صورت تکمیل نشدن، تا ۳۰ آبان مراجعه حضوری محدود و هدفمند خواهیم داشت؛ در پایان سال نیز اطلاعات تلفیق‌شده و جمعیتی کامل در دسترس خواهد بود. وی از مخاطبان خواست که در این زمینه اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر